Sunday 17 June 2007

Minunat!!! A inceput un nou razboi intre "copacii ucigasi" si umanitatea inocenta. La stirile Tv (si nu numai) au inceput sa curga textele gen "copacul ucigas" care a cazut si...
Dragii mosului, eu stiu ca vreti sa impresionati audienta si sa gasiti un copac ispasitor, da' vantul puternic a dat jos copacul, care altfel nu putea fi decat cel mult... sinucigas, sa se arunce asa, de prost, pe un trecator. E ca si cum ai da vina pe pistol, nu pe cel care a apasat pe tragaci. Dar pentru ca vantul nu poate fi tras la raspundere pt ca, al naibii, fuge, ca urmare a acestei crime, (cat) mai multi copaci din oras vor fi rasi de pe fata pamantului. Ce bun moment ne-am gasit sa ne jucam de-a razbunarea pe natura. Interesant... asta inseamna ca daca o masina a omorat un om, o sa se interzica toate masinile? Yupeeee!

PS: asta-mi aminteste de "fiarele" de ursi care scormoneau in tomberoane... Saracii, au ajuns "fiare" doar pentru ca omul si-a depus gunoiul la poalele casei lui... Stirea a circulat la o televiziune care respecta ratingul. Si cam atat.

(foto: copac norocos... desi nu intruneste masurile acceptate de lege (60-90-60 parca...) e inca in viata. Si asta pt ca traieste intr-o tara (inclusiv presa) care il respecta)

2 comments:

Unknown said...

Asta nu ne distruge increderea in presa, vezi cazul pozei de pe prima pagina ale surorilor sinucigase.
Nu cred ca trebuie sa ne mai mire calitatea indoielnica a mass-mediei.
Cultura presei din Romania se poate aduna intr-o ceapa degerata sau poate doua....??
Si am una tare. In blocul unui bun prieten exista un om, ca in oricare alt bloc, care iese din tiparul obisnuit.
In gradina din bloc era un mare copac,nu mi amintesc ce "rasa" era copacul dar pot spune cu siguranta ca nu era sinucigas. Aici intervine vecinul simpatic, care deranjat de umbra mult prea accentuata cauzata de prezenta copacului sa decis sa l "doboare" intr-un fel sau altul!!!
Pentru ca nu prezenta nici un pericol pentru bloc sau pentru strada primaria nu a eliberat un ordin de taiere. Astfel "omul simpatic" a decis ca adevarul si puteresa stau in mana lui si asa a inceput sa puna la radacina "copacului problema" sare, muuulta sare.....si in mod regulat. Dupa indelungi asteptarii, ma refer la perioade de anii de zile acesta sa uscat si primaria a decis ca prezinta un pericol si sa dat verdictul:"taiati copacul, a devenit un sinucigas!!!"
Acum nu stiu cat de adevarata este povestea sau mai degraba legenda, dar ce pot eu confirma :
1.prezenta fizica a copacului
2.vecinul care se prezinta suspect ori de cate ori il vad
3.bineinteles disparitia copacului.

Am pe monitor o poza care ne atentioneaza ca in anul 2010 pamantul va mai detine 30 milioane de km patrati de padure.......oare asa sa fie???

Ancapone said...

Petre, textul tau vorbeste de la sine... no comment. Acu eu as vrea sa strangem cat mai multe povesti despre astfel de "acte" la adresa copacilor. Ce zic? Te bagi?