Saturday 5 May 2007

We Feed The World?

"In prezent, agricultura de pe intreaga planeta ar putea hrani fara probleme circa 12 miliarde de oameni. Altfel spus, fiecare copil care moare astazi de foame este, de fapt, o crima." Jean Ziegler, Raportor Special al Natiunilor Unite.

Gata! E oficial! Un alt film care NU TREBUIE PIERDUT a oprit in Bucuresti. Inghesuiti-va sa-l vedeti joi, 10 mai, ora 19:00, la Muzeul Taranului Roman. Sa va amuzati si voi cand mai marii, mai tarii, mai coruptii si-o dau singuri cu stangu-n dreapta... sa va minunati, sa va ingrijorati. Putin. Cat sa fiti mai atenti la ce cumparati, de la cine, cand... etc

"Fara a avea pretentii moralizatoare, documentarul vorbeste deschis despre globalizare, facand "comestibila" o tema delicata, foarte dificil de abordat fara a cadea in extreme. Ce mai mancam azi? Cat de gustoase si cat de sanatoase mai sunt astazi alimentele pe care le cumparam? Care este (totusi) pretul pe care il platim pentru "mai mult si mai ieftin?" Mai avem oare posibilitatea de-a alege ceea ce mancam?"

No comments: